Inspiration til vegetarisk aftensmad

Kan du godt lide at spise vegetarisk , leve sundt og holde den slanke linje?
Når du spiser vegetarisk kan du hurtigt komme til at spise alt for meget stivelse og kulhydrat fra linser, bønner, brød og frisk frugt eller tørret frugt. Du skal altså være opmærksom på balancen i dit måltid når du spiser et vegetarisk måltid. 

Skærmbillede 2018-08-28 kl. 15.02.02.png

Prøv vores bud på en vegetarisk opskrift, hvor måltidet er i balance.
Hummussalat, fra bogen Frk Skrumps Nordiske Middelhavskost.  Hvis du har børn kan du med fordel lave en portion ovnbagte kartofler til.

Hummussalat
2 portioner salat og 4 portioner hummus

Skærmbillede 2018-08-28 kl. 15.18.10.png

Hummus:
250 g kikærter, forkogt
1-1,5 dl ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
1-1,5 dl vand
saft og skal fra 1 økologisk citron, skallen rives fint
4 spsk. tahin eller hjemmelavet nøddesmør
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. karry
1 knsp. tørret chili
2 spsk. nigellafrø eller sesamfrø, tørristet
2 fed hvidløg, fintrevet
½ tsk. salt

Spidskålssalat:
300 g spidskål, almindelig eller lilla, snittet i tynde strimler eller finthakket
en stor håndfuld frisk persille eller løvstikke, grofthakket
200 g æble, finthakket
saften fra 1 limefrugt
2 tsk. honning
lidt sorte saltflager, kan erstattes med almindelige saltflager

Hummus:
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor.
Blend det hele til en jævn og cremet hummus.
Tilsæt ekstra vand, hvis konsistensen er for tyk.
Han holde sig på køl 5-8 dage.

Spidskålssalat:
Vend spidskål med friske urter og æble, og fordel limesaft og honning over.
Drys med saltflager.
Serveres i en dyb tallerken eller på et fad. Anret hummus i bunden. Top med salat ovenpå.
TIP: Lav ekstra salat så du har til din frokost dagen efter.

I  bogen Frk Skrumps Nordiske Middelhavskost får du mere end 60 velsmagende grønne opskrifter. Bogen er ikke en kur, men en smagfuld og varieret måde at leve sundt på, der bygger på friske råvarer og hjemmelavet mad. Derfor er både naturligt sukker og rustikt brød en del af kosten sammen med blandt andet frisk grønt, krydderurter og dejlig vin.