Sunde pandekager, findes det.

  Ferie eller weekend morgenmad.  Rødbede/ingefærjuice med møllers tran 2 spejlæg 4-6 valnødder en skive vesterhavsost en sund pandekage

Ferie eller weekend morgenmad.
Rødbede/ingefærjuice med møllers tran
2 spejlæg
4-6 valnødder
en skive vesterhavsost
en sund pandekage

Pandekager er noget rigtig mange holder af.
Både fordi det dufter dejligt og så føles det brødagtigt og dessertagtigt på tungen, på samme tid. Børn elsker pandekager og særligt hvis man kommer is i dem.

Jeg elsker at lave pandekager til min familie og mine feriegæster. Jeg har længe leget med at lave adskillige udgaver af sunde pandekager og her er en version som smager og mætter godt.

Opskrift på 5 mellemstore pandekager.
(1 pandekage svarer til 1,5 skive rugbrød)

Ingredienser:
1 æg
1 dl  minimælk
1 spsk havreklid
3-4 spsk havremel eller rugmel
4 spsk ølandshvedemel eller hvidhvedemel
1 knsp salt
1 knsp kanel
1/2-3/4 dl danskvand (giver sprødhed til pandekagerne

Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienserne sammen i en skål, pånær danskvand.
Den tilsættes lige før pandekagerne steges.
Lad dejen stå natten over.
Rør danskvand i dejen. Konsistensen på pandekagedejen skal være ala en tynd yoghurt.
Varm 1 tsk fedtstof op på en pande.
Tilsæt 3 spsk dej.
Vip panden fra side til side så dejen fordeler sig.
Steg pandekagen cirka 2 minutter på hver side.
Forsæt til alt dejen er brugt.
TIisæt fedtstof cirka hver anden gang du steger pandekager.

Tip du kan med fordel stege pandekagerne i halv olie halv smør.
Dette giver en skøn smag.