Mød Line med PCOS, hun spiste sig i balance og blev gravid.

Skærmbillede 2018-10-23 kl. 10.43.22.png

Har du PCO eller PCOS kan Frk Skrump hjælpe dig.
I mere end 10 år har Frk Skrump hjulpet kvinder med PCO og PCOS.
Læs Lines historie nedenfor.

PCO står for policystisk ovariesyndrom. Det er en hormonforstyrrelse, der rammer 5-10% af kvinder i den fødedygtige alder.
Er du i tvivl om du har PCO, bør du opsøge en gynækolog, som kan stille diagnosen for dig.

Overvægt, hudproblemer, sukkertrang, uregelmæssig menstruation og barnløshed er nogle af de bivirkninger, der følger med denne hormonforstyrrelse.
Med den rette livsstil og kost kan du afhjælpe mange af dine bivirkninger.

Line, nu mor til to.

”Du har PCOS, her er der en pjece om barnløshed og fertilitetsbehandling” – sådan lød beskeden da jeg i 2011, efter seks måneder uden menstruation, blev scannet hos en gynækolog. Jeg husker ikke turen hjem fra gynækologen, faktisk husker jeg kun følelsen af at lige der slukkede min drøm om familie og børn, men heldigvis kun for en stund.

Med PCOS diagnosen fulgte også en masse tanker. Jeg har altid ønsket mig børn, og med udsigten til nedsat fertilitet sammen med en øget testosteron produktion følte jeg mig meget lidt kvindelig. Dét jeg følte gjorde mig til kvinde fungerede ikke. Dog begyndte de problemstillinger jeg havde gået med i en årrække at give mening, smerterne i underlivet, hovedpinerne, vægten jeg ikke kunne få til at falde og den massive træthed.

Jeg valgte at søge nettet tyndt efter en gynækolog der havde styr på PCOS, som i 2011 stadig var lidt en ”ukendt sygdom”. Jeg var overbevist om at man kunne gøre noget, det kunne ikke være rigtigt at jeg bare skulle affinde mig med metformin og krydse fingre for det hjalp. Jeg kom til en gynækolog, som fik forklaret mig at jeg var insulinresistent og hvilken betydning min kost havde for sygdommen.

Efter konsultationen med ham begyndte jeg stædigt at lede efter en diætist som havde styr på det med PCOS og som kunne hjælpe mig igennem, den livsstilsforandring det krævede.

Jeg valgte Frk Skrump af mange grunde. De vidste noget om PCOS og om hvad kostsammensætningen gjorde for mig krop. Derudover vidste de at vægttab er mere end kcal tælling og havde forståelse for den psykiske proces jeg var igennem. Den første samtale gik i store træk ud på at få kortlagt hvad kosten havde af betydning for min sygdom, og hvorfor jeg skulle spise anderledes. Da jeg fik en fornemmelse af hvorfor, og hvor meget det egentlig betød fik jeg blod på tanden. Motivationen var et barn, og det holdte mig i gang.

Efter fire måneders seriøs kostændring sagde vægten minus 20 kg, og mit c-peptid faldt fra 1700 til 700, og kort derefter faldt det til 600. Mit energi niveau steg, og jeg havde stort set ingen smerter. Jeg valgte at fortsætte mine konsultationerne, for jeg ville havde principperne helt ind under huden.

Foto

I foråret 2012 begyndte jeg at blive svimmel. Jeg havde på det tidspunkt et fritidsjob hvor jeg vaskede trapper, men måtte flere gange gå hjem fra arbejde grundet svimmelhed. Min mor blev ved med at spørge om jeg kunne være gravid, og jeg blev rasende på hende, for det kunne jeg jo ikke være.

Efter noget tid besluttede jeg mig for at ringe til lægen, men tænkte at han nok ville spørge til graviditet, det gør læger jo når en kvinde klager over svimmelhed. Jeg valgte derfor at tage en test, for så havde jeg en negativ test til at bakke mig op i at det ikke var graviditet. Jeg havde stadig beskeden om barnløshed i baghovedet og bare at skulle tage testen var en kæmpe grænse at overskride, for der var intet i mig der tænkte at den kunne være positiv, på trods af den stabile cyklus jeg havde fået i forbindelse med min kostændring og vægttabet. Testen var positiv!! Forvirret fik jeg ringet til min kæreste og sagt ”øhh den test der skulle være negativ - den er positiv.”

Den 23 februar 2013 fik jeg verdens lækreste lille pige i mine arme, og i april 2016 kom hendes ligeså lækre lillebror til verden. Begge lavet helt naturligt.

 Jeg har haft fornøjelsen af at have Majbritt Engell fr Frk Skrump, ved min side. Ved hver samtale er jeg blevet mødt med forståelse, støtte og en masse optimisme.

Læs mere om Frk Skrumps forløb HER: