Glædelig 1. søndag i advent fra Frk Skrump

gløgg.jpg

Så er det december og hyggen lister sig ind i kalorieregnskabet…
Tag for eksempel æbleskiverne. Lad os sige vi tager 3 stk. og vi dupper dem i en skefuld syltetøj. Så skal vi ud og gå 1½ time for at forbrænde dem….
Husk at vælg nydelse i december, som har værdi for dig :-)



Hjemmelavet gløgg
1 flaske rødvin
1 øko appelsin
1 spsk flydende sød, stevia sweet. eller 30g brun farin
50 g tørrede tranebær eller abrikoser klippet i mindre stykker
50 g mandelsplinter
2 kanelstænger
1 spsk hele nelliker
2½ spsk. vand

Skær appelsin i mindre tern, med skræl. Opvarm rødvinen og tilsæt vand, appelsin, sød/brun farin, kanelstænger og nelliker i en gryde.
Lad det stå ved laveste varme 30-45 min. Fordel mandelsplinter og tranebær i 6 glas.
Fjern kanel og nelikker og kaser det. Fordel gløggen i de 6 glas.

konfektrulle.jpg

Julekonfekt
50 g svesker
160g rugflager eller bygflager
1 bæger æggehvider
120g kokosmel
80g nutella eller sukkerfri nutella
5 spsk kakao pulver
2-3 tsk romessens
75g pecannødder
80g abrikoser øko, svansø
100g lätta eller kokosolie
30 g mandelflager

Kog sveskerne i vand i ca 5-8 min.
Hæld vandet fra, pånær 2-3 spsk.
Blend det med en stavblender.
Kom mosen og alle ingredienser i en food processor. Rul dejen til en lang pølse.
Vend dem i mandelflager.
Stil den på køl eller i fryseren.
Skær i 20 skiver inden servering.
Opbevares på køl.