Salat i sæson

 Foto Sarah Sanctuary Williams

Foto Sarah Sanctuary Williams

I disse tider bugner det med tomat, agurk og asparges. Agurk og tomat går som lette grøntsager, mens asparges hører til den grove kategori. Prøv denne salat, hvis du har de smagfulde sommergrøntsager ved hånden. 

Nordisk Middelhavssalat
2 portioner

20-30 g babyspinat eller andet frisk spinat
10 friske asparges, skåret i skiver
4 store solmodne tomater, skåret i både
1⁄2 salatløg, skåret i tynde skiver
1⁄2 agurk, skrællet, delt på langs/skåret i skiver
60 g oliven, sorte eller grønne
50 g feta, smuldret eller skåret i firkanter
1 håndfuld friske urter, fx persille, mynte mv. 3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Salt og peber
1 citron, delt i 2

Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål eller på et fad. Hæld olivenolie over salaten, og drys med salt og peber. Server halve citroner til.
Spis salaten sammen med et stykke grillet fisk eller fjerkræ.

Opskriften er fra bogen Frk Skrumps Nordiske Middelhavskost.